Eliminare tatuaje: Spectra XT

Excizie chirurgicală, tehnică rapidă și eficientă de îndepărtare a tatuajelor

În contextul în care ți-ai făcut un tatuaj însă acum vrei să îl îndepărtezi, trebuie să știi că ai mai multe opțiunidisponibile care te vor ajuta să îți atingi obiectivul. Tatuajele pot fi înlăturate prin tehnică chirurgicală, dermabraziune sau laser. Dintre acestea, singura metodă eficientă prin care tatuajul poate fi eliminat complet și în siguranță de pe piele este cea chirurgicală.

Excizia chirurgicală indică tăierea straturilor superioare ale pielii pentru a îndepărta tatuajul. După îndepărtare, pielea din jur este reunită și închisă. De obicei, această tehnică se utilizează în cazul tatuajelor mici, întrucât este cea mai invazivă metodă de îndepărtare care rezultă cu o cicatrice în zona în care pielea a fost tăiată. În general, excizia tatuajului implică mai puține ședințe de tratament decât celelalte metode.

Protocol de tratament

În funcție de dimensiunea tatuajului, excizia chirurgicală se face prin anestezie locală sau generală. Numărul necesar de intervenții rezonează într-un acord cu gradul de dificultate. Or, pentru a înlătura un tatuaj de mici dimensiuni ar putea fi nevoie de o singură intervenție, însă pentru a îndepărta un tatuaj mai complex, pot fi necesare mai multe intervenții (excizie în serie a tatuajului). Pentru a închide rana se pot utiliza mai multe tehnici chirurgicale. Locul inciziei va trebui protejat și curățat până când rana nu se va vindeca complet. În cele mai multe cazuri, o incizie chirurgicală se vindecă în aproximativ două săptămâni.

Excizie chirurgicală urmată de sutură

În cazul unui tatuaj mai mic, excizia chirurgicală poate fi urmată de o sutură directă a plăgii. În acest caz, tatuajul este decupat, iar pielea din jur este închisă cu două straturi de suturi, rezultatul fiind o cicatrice liniară. Această tehnică se potrivește doar în cazul tatuajelor mici sau medii amplasate în zonele în care pielea are un nivel crescut de laxitate.

Excizie chirurgicală urmată de grefă de piele

În cazul tatuajului care acoperă o zonă mai mare a pielii și care nu poate fi îndepărtat și cusut, o tehnică implicată în îndepărtarea chirurgicală a tatuajelor este grefa de piele. În acest caz, pielea dintr-o altă parte a corpului este cusută pe zona pielii îndepărtate pentru a umple golul. Pielea grafată va avea o textură și un aspect ușor diferit față de pielea adiacentă.

Beneficiile eliminării chirurgicale ale tatuajelor

  1. Siguranța rezultatelor
  2. Îndepărtarea completă într-o singură etapă
  3. Îndepărtarea pigmentului cu cicatrici minime
  4. Metodă simplă și rapidă de înlăturare
  5. Nivel minim de disconfort sau durere

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Te așteptăm la Arcadia Medical Beauty pentru a crea împreună un protocol de tratament personalizat

Articole din aceeași categorie