Blefaroplastie

Aspect întinerit la nivelul ochilor prin blefaroplastie  

Atunci când pielea își pierde din elasticitate, zona oculară este printre primele afectate. Pe măsură ce mușchiul pleoapelor slăbește, iar piele devine laxă, apare efectul de pleoapă căzută sau pungi sub ochi.  

Blefaroplastia sau operația de lifting a pleoapelor este o intervenție minim invazivă, care se realizează fără internare, cu timp minim de recuperare. În urma intervenției, ochii vor căpăta un aspect mai tânăr, mai alert, în timp ce vederea periferică este îmbunătățită.

Blefaroplastia: rol estetic și funcțional 

Intervenția poate fi efectuată la ambele pleoape superioare simultan, ambele pleoape inferioare simultan sau chiar la pleoapele superioare și inferioare în același timp. Suturile sunt foarte fine, în zone ascunse și rezultă aproape întotdeauna în cicatrici imperceptibile. 

Pacientul se poate spăla pe zonele operate începând cu 48 de ore postoperator, în timp ce firele se scot la 5 zile postoperator. În urma intervenției, apar frecvent vânătăi care dispar în aproximativ 2 săptămâni (pot fi mascate cu fond de ten după 48 de ore de la operație). 

Se recomandă evitarea efortului fizic timp de 1 săptămână postoperator și a cititului/ecranelor în ziua operației. Recuperarea este excelentă, iar pacientul poate relua activitatea de birou când consideră acceptabil din punct de vedere social, începând cu 48 de ore postintervenție. 

Beneficiile blefaroplastiei

  • Efect imediat, timp de recuperare redus
  • Oferă un aspect întinerit al feței, prin ridicarea pleoapelor
  • Nu necesită internarea, intervenția se realizează cu anestezie locală
  • Reduce liniile fine din zona ochilor, prin eliminarea excesului de piele și grăsime

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Te așteptăm la Arcadia Medical Beauty pentru a crea împreună un protocol de tratament personalizat

Articole din aceeași categorie