Ozonoterapia, tratament adjuvant pentru regenerarea corpului
Ozonoterapia indică procesul de administrare a gazului de ozon în corp pentru a trata anumite afecțiuni medicaleși pentru a crește cantitatea de oxigen din organism. Gazul de ozon este o formă reactivă de oxigen care constă din trei molecule de oxigen în loc de două. Un nivel ridicat de oxigen contribuie la întărirea sistemului imunitar și regenerarea celulară, prin procesul de înlocuire a celulelor deteriorate.
Creșterea aportului de oxigen se face prin contactul ozonului cu fluidele corporale, reacție ce rezultă cu formarea de proteine și celule roșii în sânge. Terapia cu ozon stimulează organismul să funcționeze mai bine și să își îndeplinească răspunsul natural de autovindecare.
Terapia cu ozon: opțiuni de tratament
Ozonoterapia poate fi văzută ca o metodă alternativă de tratament sau ca o terapie complementară. Ozonul poate fi introdus în organism prin mai multe forme, mai exact: administrare cu acțiune generală (autohemoterapia majoră, autohemoterapia minoră, insuflații intrarectale/intravaginale cu ozon) și administrare cu acțiune locală (infiltrație subcutană, sac cu ozon). Metoda de tratament este determinată în funcție de dimensiunea și tipul bolii. Tratamentul pentru fiecare patologie în parte se face pe baza unor protocoale internaționale.