Chirurgia sânului

Remodelarea sânilor, una dintre cele mai solicitate intervenții estetice

Chirurgia estetică a sânilor indică modificarea volumului și formei sânilor prin utilizarea diferitelor tehnici chirurgicale și a unui plan chirurgical adaptat după nevoile tale. Există o mulțime de motive pentru care o femeie ar putea apela la chirurgia estetică. De aici derivă și multitudinea de intervenții ce pot fi realizate la nivelul sânilor, mai exact augmentare mamară (mărirea sânilor cu implant), mastopexie (ridicarea sânilor),lipofilling (mărirea sânilor cu propria grăsime) și reducție mamară (reducerea mărimii sânilor).

 

Ce presupune chirurgia estetică a sânului

Chirurgia estetică a sânului este o soluție comună în cazul femeilor care își doresc un bust aspectuos.Intervențiile de chirurgie a sânului, care se efectuează sub anestezie generală, încep de la analiza inițială a bustului și continuă cu examinările medicale recomandate de medic. Mai mult, pentru a accelera procesul de vindecare și a evita riscul de complicații postoperatorii, e necesar să urmezi un mod de viață sănătos.

Tratamente

Augmentare mamară cu implant

Augmentarea mamară cu implant, cunoscută și sub denumirea de mamoplastie, este o intervenție chirurgicală efectuată sub anestezie generală care permite creșterea în dimensiune a sânilor și îmbunătățirea formei acestora. De regulă, augmentarea mamară cu implant este o soluție potrivită pentru pacientele care nu sunt mulțumite de mărimea sau de volumul bustului (modificat din diverse motive: naștere, îmbătrânire, scădere în greutate).

Augmentare mamară cu grăsime proprie (lipofilling)

Lipofillingul sânilor reprezintă o procedură de augmentare mamară cu grăsime proprie, recoltată din alte zone ale corpului prin liposucție. Mărirea sânilor cu transfer de grăsime este o modalitate naturală de a îmbunătăți atâtforma, cât și dimensiunea sânilor. Comparativ cu augmentarea mamară cu implant, intervenția de lipofilling prezintă, de regulă, mai puține riscuri.

Mastopexie (ridicarea sânilor)

Mastopexia are rolul de ridicare a sânilor prin care se îndepărtează excesul de piele pentru a remodela noul contur al sânilor. Liftingul de sân este o operație prin care se poate modifica forma sânului, dar nu și volumul acestuia. Prin această intervenție chirurgicală se repoziționează glanda mamară, areola și mamelonul într-o poziție corectă și estetică, corelată cu proporțiile corpului.

Mastopexie de reducție (micșorarea sânilor)

Operația de micșorare a sânilor, numită și mastopexie de reducție, indică eliminarea țesutului mamar de la nivelul sânilor pentru a reduce din dimensiunea și volumul acestora. În timpul acestei proceduri chirurgicale, se corectează asimetria sânilor și se repoziționează mameloanele. Procedura implică înlăturarea excesului de grăsime, a țesutului mamar și a pielii întinse.

Revizia implantului mamar

De-a lungul timpului, impanturile mamare își pot modifica forma sau dimensiunea. În unele situații, poate fi necesară o intervenție de înlocuire a implantului, mai ales dacă acesta prezintă scurgeri, rupturi sau denivelări. Scopul acestei intervenții chirurgicale este de a înlocui implanturile mamare vechi cu cele noi, dar și de a îmbunătăți aspectul sânilor.

Corecția mameloanelor

Corecția mameloanelor se realizează atunci când apar anumite probleme în ceea ce privește hipertrofia mamelonară, asimetria areolelor și dimensiunea acestora, mameloane invaginate. Rezultatele intervenției chirurgicale pot fi văzute imediat, iar timpul de recuperare este minim, putând reveni la activitățile zilnice după aprox. 24 - 48 de ore post-intervenție.

Beneficiile chirurgiei estetice a sânului

  1. Îmbunătățirea și remodelarea formei sânilor
  2. Rezultate naturale, ce se păstrează în timp
  3. Optimizarea proporțiilor naturale ale corpului
  4. Obținerea simetriei și volumului dorit la nivelul sânilor
  5. Creșterea încredererii în sine

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Te așteptăm la Arcadia Medical Beauty pentru a crea împreună un protocol de tratament personalizat

Articole din aceeași categorie